Yoğurtlu Yörük Kavurma |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Yörük KavurmaMalzemeler 3 kilo kuzu eti 3 adet orta boy soğan 1 su bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı sıvıyağ 2 çay kaşığı toz kırmızı biber 2 kilo süzme yoğurt Karabiber Tuz Hazırlanışı Kuzu etini parmak şeklinde uzun ve soğanları kuşbaşı doğrayın Tencereye bir su bardağı sıvıyağı dökerek kızdırın, soğanı ilave edip pembeleşenceye kadar kavurun Daha sonra kuzu etini, tuz ve karabiberi ilave edip suyunu çekene kadar kavurun Ayrı bir tencerede 1 çay bardağı sıvıyağını kızdırıp içine toz kırmızı biberi ilave edin 5 dakika kaynatın Yapmış olduğunuz yörük kavurmayı fırın tepsisine alıp üzerine süzme yoğurdu yayarak daha sonra yağda kızarttığınız pul biberi üzerine serpin Sıcak servis edin alıntı:unsure: |
Yoğurtlu Yörük Kavurma |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Yörük KavurmaHayatımda Hiç Yemedim Valla Böle Bir Yemek:) Tesekkürler Paylasım İçin eekşi |
Yoğurtlu Yörük Kavurma |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Yörük Kavurmaben kuzu dolmayı seviyomiçini dolduruyolar ya6 saat mi ne pişiyoha onu ağzım sulandıelma istiyonuz mu??? :-)))))))))))) paylaşım için sağol acemi ahçı |
|