![]() |
Yoğurtlu Yörük Kavurma
Malzemeler 3 kilo kuzu eti 3 adet orta boy soğan 1 su bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı sıvıyağ 2 çay kaşığı toz kırmızı biber 2 kilo süzme yoğurt Karabiber Tuz Hazırlanışı Kuzu etini parmak şeklinde uzun ve soğanları kuşbaşı doğrayın. Tencereye bir su bardağı sıvıyağı dökerek kızdırın, soğanı ilave edip pembeleşenceye kadar kavurun. Daha sonra kuzu etini, tuz ve karabiberi ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Ayrı bir tencerede 1 çay bardağı sıvıyağını kızdırıp içine toz kırmızı biberi ilave edin. 5 dakika kaynatın. Yapmış olduğunuz yörük kavurmayı fırın tepsisine alıp üzerine süzme yoğurdu yayarak daha sonra yağda kızarttığınız pul biberi üzerine serpin. Sıcak servis edin. alıntı...:unsure: |
Yoğurtlu Yörük Kavurma
Hayatımda Hiç Yemedim Valla Böle Bir Yemek:)
Tesekkürler Paylasım İçin.. eekşi |
Yoğurtlu Yörük Kavurma
ben kuzu dolmayı seviyom...içini dolduruyolar ya...6 saat mi ne pişiyo...ha onu...
ağzım sulandı...elma istiyonuz mu??? :-)))))))))))) paylaşım için sağol acemi ahçı... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.