10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Snitzel Ve Domates Soslu Spagetti Tarifi
Tavuk Snitzel:
(3-4 kisilik)
Malzemeler: - 1,5 adet Tavuk göğsü (Gogus eti miktarini istediginiz kadar arttirabilirsiniz)
- 2 yumurta
- 10 adet Etimek (robottan geçirilerek ufaltılmış olarak)
Arzu edilirse hazır olarak ekmek kırığı adı ile satılan ürünlerden de alınabilir
- 2 su bardağı süt
- Kızartmak için yağ
Süt, etimek kırığı ve yumurta hazırlayacağınız tavuk göğsü miktarına göre artırılıp, azaltılabilir
Yapılışı:
Tavuk göğüs eti istenilen incelikte biftek şeklinde hazırlanır, pişirme işleminin 4-5 saat öncesinde 2 su bardağı süt içinde dolapta bekletilir (Göğüs eti miktarına göre kullanılan süt miktarı artabilir) Süt tavuk etinin daha yumuşak olmasını sağlamaktadır
Robottan geçirilmiş etimek kırıkları bir kase içine alınır, 2 yumurta bir kase içinde çırpılır ve içine 1 çay kaşığı tuz konulur
Sütten çıkarılan tavuk biftek parçaları önce yumurtalı karışıma arkasından da etimek kırıklarına bulanarak daha önce kızdırdığımız yağ içinde arkalı önlü kızartılır
Domates Sosu- 3 - 4 adet iri domates (kabukları soyulmuş, irice doğranmış)
- Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı (arzu edilirse yağ miktarı azaltılabilir)
- 2 dal fesleğen (kuru feslegen kullanirsaniz yarim tatli kasigi), 3-4 dal maydonoz,2 dis sarımsak

- 1- 1,5 tatlı kaşığı şeker, tuz ,1 tatli kasigi domates salcasi

Domates ,salca ve zeytinyağ karışımı kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirilir Domatesler ezilip, fazla suyunu çektikten sonra doğranmış fesleğen ve maydonoz yaprakları, tuz, şeker, ezilmiş sarımsak içine ilave edilir 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra servis için hazır hale gelir
İstenilen kalınlıkta spagetti ile tavuklar domates sosu ile servis yapılır
Bu tarif sevgili gülten ablama aittir Kendisine teşekkür ediyorum
Afiyet olsun
|
|
|