![]() |
Tavuk Snitzel Ve Domates Soslu Spagetti Tarifi
Tavuk Snitzel:
(3-4 kisilik) Malzemeler:
Yapılışı: Tavuk göğüs eti istenilen incelikte biftek şeklinde hazırlanır, pişirme işleminin 4-5 saat öncesinde 2 su bardağı süt içinde dolapta bekletilir.(Göğüs eti miktarına göre kullanılan süt miktarı artabilir) Süt tavuk etinin daha yumuşak olmasını sağlamaktadır. Robottan geçirilmiş etimek kırıkları bir kase içine alınır, 2 yumurta bir kase içinde çırpılır ve içine 1 çay kaşığı tuz konulur. Sütten çıkarılan tavuk biftek parçaları önce yumurtalı karışıma arkasından da etimek kırıklarına bulanarak daha önce kızdırdığımız yağ içinde arkalı önlü kızartılır. Domates Sosu
İstenilen kalınlıkta spagetti ile tavuklar domates sosu ile servis yapılır. Bu tarif sevgili gülten ablama aittir. Kendisine teşekkür ediyorum. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.