![]() |
Helise Tarifi ( Kahramanmaraş ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Helise Tarifi ( Kahramanmaraş )Helise Tarifi ( Kahramanmaraş ) Malzemeler (8 kişilik) 75 gr kabuğu soyulmuş buğday (dövme) 500 gr az yağlı kuzu kuşbaşı (iri doğranmış) 2 çorba kaşığı tepeleme tereyağ (yemeklik eritilmiş) 2 lt su Tuz Karabiber Yapılışı Yayvan bir tencereye (tercihen bakır) dövme ve et koyulmalı, üzerine 2 lt su ilave edip orta ısıdaki ateşte pişirilmeye bırakılmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: yeme sırasında çatala alınan lokma karabiberli yağa batırılarak yenmelidir ![]() |
![]() |
![]() |
|