![]() |
Alipaşa Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alipaşa Kebabı TarifiMalzemeler 10 Adet milföy hamuru Tuz, karabiber 400 gr parça et 1 Adet domates 2 Adet soğan 2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı Yarım demet maydanoz 1 Adet yumurtanın sarısı 1 Su bardağı sıcak su Yapılışı Süre 40 dk ![]() 5 Kişilik * Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin ![]() * Etleti arasıra karıştırarak kavurun ![]() * Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin ![]() * Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin ![]() * Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin ![]() * Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın ![]() * Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin ![]() * Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin ![]() * Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın ![]() * Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin ![]() * Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızaranadek pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|