Alipaşa Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alipaşa Kebabı TarifiMalzemeler 10 Adet milföy hamuru Tuz, karabiber 400 gr parça et 1 Adet domates 2 Adet soğan 2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı Yarım demet maydanoz 1 Adet yumurtanın sarısı 1 Su bardağı sıcak su Yapılışı Süre 40 dk 5 Kişilik * Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin * Etleti arasıra karıştırarak kavurun * Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin * Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin * Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin * Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın * Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin * Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin * Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın * Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin * Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızaranadek pişirin |
|