Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alipaşa, kebabı, tarifi

Alipaşa Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alipaşa Kebabı Tarifi



Malzemeler

10 Adet milföy hamuru
Tuz, karabiber
400 gr parça et
1 Adet domates
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım demet maydanoz
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Su bardağı sıcak su

Yapılışı

Süre 40 dk
5 Kişilik

* Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin
* Etleti arasıra karıştırarak kavurun
* Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin
* Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin
* Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin
* Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın
* Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin
* Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin
* Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın
* Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin
* Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızaranadek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.