![]() |
Alipaşa Kebabı Tarifi
Malzemeler
10 Adet milföy hamuru Tuz, karabiber 400 gr parça et 1 Adet domates 2 Adet soğan 2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı Yarım demet maydanoz 1 Adet yumurtanın sarısı 1 Su bardağı sıcak su Yapılışı Süre 40 dk. 5 Kişilik * Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin. * Etleti arasıra karıştırarak kavurun. * Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin. * Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. * Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. * Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın. * Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin. * Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin. * Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın. * Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. * Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızaranadek pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.