ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Alipaşa Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003987)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:24 AM

Alipaşa Kebabı Tarifi
 
Malzemeler

10 Adet milföy hamuru
Tuz, karabiber
400 gr parça et
1 Adet domates
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım demet maydanoz
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Su bardağı sıcak su

Yapılışı

Süre 40 dk.
5 Kişilik

* Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin.
* Etleti arasıra karıştırarak kavurun.
* Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin.
* Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin.
* Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin.
* Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın.
* Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin.
* Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin.
* Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın.
* Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
* Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızaranadek pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.