Çanak Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çanak Kebabı TarifiMalzemeler: - 1 kg kuşbaşı kuzu eti, - 15-20 adet arpacık soğan, - 15 adet kiraz domates, - 5 adet sivri biber, - 5 diş sarmısak, - Tuz, karabiber, kekik, - 6 adet milföy hamuru, - 2 yemek kaşığı margarin Yapılışı: Eti tencereye koyup, kapağını kapatın Kısık ateşte kendi suyunda yarım saat pişirin Yağı ilave edin Arpacık soğanları, sarmısakları biraz kavurun Etleri ilave edip, 5 dakika kavurun Domates ve sivribiberleri ekleyin Kekik, tuz, karabiber ilave edin Fırına dayanıklı kaselerin içine etleri paylaştırın Milföy hamurlarını üzerine kapatıp, fırına sürün Hamurlar kızarınca ters çevirip servis yapın
|
|
|
|