![]() |
Çanak Kebabı Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg. kuşbaşı kuzu eti, - 15-20 adet arpacık soğan, - 15 adet kiraz domates, - 5 adet sivri biber, - 5 diş sarmısak, - Tuz, karabiber, kekik, - 6 adet milföy hamuru, - 2 yemek kaşığı margarin. Yapılışı: Eti tencereye koyup, kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda yarım saat pişirin. Yağı ilave edin. Arpacık soğanları, sarmısakları biraz kavurun. Etleri ilave edip, 5 dakika kavurun. Domates ve sivribiberleri ekleyin. Kekik, tuz, karabiber ilave edin. Fırına dayanıklı kaselerin içine etleri paylaştırın. Milföy hamurlarını üzerine kapatıp, fırına sürün. Hamurlar kızarınca ters çevirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.