Şarmula Soslu Arnavut Ciğeri Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şarmula Soslu Arnavut Ciğeri TarifiMalzemeler 1 Adet kuzu ciğeri 2 Çorba kaşığı un Kızartmak için sıvıyağ 3 Diş sarımsak 1 Adet soğan 2 Çorba kaşığı sirke Kırmızı pulbiber 3-4 Dal maydanoz Hazırlanışı Kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerini genişçe bir kapta una bulayın Bir tavada kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavurup yağını süzün Ciğeri kavurduğunuz yağda sarımak, sirke ve kırmızı pulbiberi bir taşım kaynatın Doğanı halka şeklinde doğrayıp tuzla ovun Ciğerleri servis tabağına alıp hazırladığınız sosu gezdirin Soğan ve maydanozla birlikte servis yapın |
|