ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Şarmula Soslu Arnavut Ciğeri Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003899)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:39 AM

Şarmula Soslu Arnavut Ciğeri Tarifi
 
Malzemeler
1 Adet kuzu ciğeri
2 Çorba kaşığı un
Kızartmak için sıvıyağ
3 Diş sarımsak
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı sirke
Kırmızı pulbiber
3-4 Dal maydanoz

Hazırlanışı

Kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerini genişçe bir kapta una bulayın.
Bir tavada kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavurup yağını süzün.
Ciğeri kavurduğunuz yağda sarımak, sirke ve kırmızı pulbiberi bir taşım kaynatın.
Doğanı halka şeklinde doğrayıp tuzla ovun.
Ciğerleri servis tabağına alıp hazırladığınız sosu gezdirin.
Soğan ve maydanozla birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.