Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, sakızlı, tarifi, yahni

Sakızlı Dana Yahni Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Dana Yahni Tarifi



750 gr dana kuşbaşı

10 adet arpacık soğan

1 adet domates

1 çorba kaşığı salça

10 adet damla sakızı

8 diş sarımsak

25 su bardağı su

1 çay bardağı sıvıyağ

Tuz

Karabiber

1 çay bardağı sıvıyağı tencereye dökün ve yağı kızdırın 10-15 tek arpacık soğanı atıp soğanları kavurun 1-2 dakika kadar soğanları kavurduktan sonra yarım kilo dana kuşbaşını atın ve etler suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 10 dakika daha kavurun Etler kavrulunca 8 diş sarımsağı bütün halinde tencereye atın 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın 10 adet damla sakızını iyice dövün Damla sakızlarını tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin 1 adet domatesi büyük küpler halinde kesin ve tencereye ilave edin Üzerine 25 su bardağı su dökün ve tencerenin ağzını kapatıp orta ateşte 45-50 dakika daha pişirin Etlerin piştiğinden emin olduğunuzda ocağınızı kapatarak, yemeğinizi sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.