![]() |
Mantar Soslu Et Sarma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantar Soslu Et Sarma TarifiMalzemeler 300 gr mantar 5 Çorba kaşığı margarin 1 Diş sarımsak 3-4 Dal maydanoz 80 gr sucuk 8 Dilim salam 8 Dilim dana biftek 1 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı sirke Yarım su bardağı su 3 Çorba kaşığı süt kreması Tuz, karabiber Mutfak Zorluk 3 Süre 50 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem Hazırlanışı * Mantarları yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin ![]() * Margarinin yarısını eritin ![]() * 1 diş ince kıyılmış sarımsağı ilave edip pembeleştirin ![]() * Mantarları ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin ![]() * Tuz ve karabiber serpip ateşi kısın ![]() * Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin ![]() * Hazırladığınız bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alıp sıcak bekletin ![]() * Tavada kalan karışıma ise küp doğranmış sucuk ve iri doğranmış salamı ilave edin ![]() * Salam ve sucuklu karışımı bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın ![]() * Biftekleri salamlı karışımla doldurup rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun ![]() * Üzerlerine un serpin ![]() * Kalan yağı ayrı bir tavada kızdırın ![]() * Et rulolarını ilave edip çevirerek kızartın ![]() * Sirke ve yarım su bardağı su ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin ![]() * Beklettiğiniz mantarı et rulolarının üzerine yayın ve 3 dakika daha pişirin ![]() * 3 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın ![]() * Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|