ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Mantar Soslu Et Sarma Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003783)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:58 AM

Mantar Soslu Et Sarma Tarifi
 
Malzemeler
300 gr mantar
5 Çorba kaşığı margarin
1 Diş sarımsak
3-4 Dal maydanoz
80 gr sucuk
8 Dilim salam
8 Dilim dana biftek
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı sirke
Yarım su bardağı su
3 Çorba kaşığı süt kreması
Tuz, karabiber

Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı

* Mantarları yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin.
* Margarinin yarısını eritin.
* 1 diş ince kıyılmış sarımsağı ilave edip pembeleştirin.
* Mantarları ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin.
* Tuz ve karabiber serpip ateşi kısın.
* Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin.
* Hazırladığınız bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alıp sıcak bekletin.
* Tavada kalan karışıma ise küp doğranmış sucuk ve iri doğranmış salamı ilave edin.
* Salam ve sucuklu karışımı bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın.
* Biftekleri salamlı karışımla doldurup rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun.
* Üzerlerine un serpin.
* Kalan yağı ayrı bir tavada kızdırın.
* Et rulolarını ilave edip çevirerek kızartın.
* Sirke ve yarım su bardağı su ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin.
* Beklettiğiniz mantarı et rulolarının üzerine yayın ve 3 dakika daha pişirin.
* 3 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın.
* Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.