![]() |
Mantar Soslu Et Sarma Tarifi
Malzemeler
300 gr mantar 5 Çorba kaşığı margarin 1 Diş sarımsak 3-4 Dal maydanoz 80 gr sucuk 8 Dilim salam 8 Dilim dana biftek 1 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı sirke Yarım su bardağı su 3 Çorba kaşığı süt kreması Tuz, karabiber Mutfak Zorluk 3 Süre 50 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem Hazırlanışı * Mantarları yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin. * Margarinin yarısını eritin. * 1 diş ince kıyılmış sarımsağı ilave edip pembeleştirin. * Mantarları ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin. * Tuz ve karabiber serpip ateşi kısın. * Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin. * Hazırladığınız bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alıp sıcak bekletin. * Tavada kalan karışıma ise küp doğranmış sucuk ve iri doğranmış salamı ilave edin. * Salam ve sucuklu karışımı bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın. * Biftekleri salamlı karışımla doldurup rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. * Üzerlerine un serpin. * Kalan yağı ayrı bir tavada kızdırın. * Et rulolarını ilave edip çevirerek kızartın. * Sirke ve yarım su bardağı su ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. * Beklettiğiniz mantarı et rulolarının üzerine yayın ve 3 dakika daha pişirin. * 3 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın. * Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.