Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baget, tarifi, tavuk

Baget Tavuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baget Tavuk Tarifi



6 adet baget tavuk

Yarım çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı sarmısaklı çeşni

1 tatlı kaşığı kimyon

Yeteri kadar tuz

Yeteri kadar sıvıyağ

Bagetlerimizi yıkayalım, yıkadıktan sonra bir borcama alarak yoğurt, baharatlar ve sıvıyağı üzerlerinde gezdirerek elinizle iyice yedirin Marine edilmiş tavuğu buzdolabına kaldırarak en az 1 saat bekletin Bir fırın tepsisine genişçe folyonuzu serin (folyo geniş olsun ki bagetlerimizi koyduktan sonra rahatça kapatabilelim) ortalarına marine edilmiş bagetlerimizi koyalım ve kenarlardan kıvırarak iyice kapatalım üzerini 200 derece ısıtılmış fırında 40-60 dakika arası (kıvamını nasıl seviyorsanız zamanı ona göre yükseltebilirsiniz ancak ortalama 45 dakika pişme süresi vardır) pişirin Son 20 dakika kala folyoyu açarak bagetlerinizin kızarmasını sağlayın ve bagetleriniz hazır hale gelecektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.