ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Baget Tavuk Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003764)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:01 AM

Baget Tavuk Tarifi
 
6 adet baget tavuk

Yarım çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı sarmısaklı çeşni

1 tatlı kaşığı kimyon

Yeteri kadar tuz

Yeteri kadar sıvıyağ

Bagetlerimizi yıkayalım, yıkadıktan sonra bir borcama alarak yoğurt, baharatlar ve sıvıyağı üzerlerinde gezdirerek elinizle iyice yedirin. Marine edilmiş tavuğu buzdolabına kaldırarak en az 1 saat bekletin. Bir fırın tepsisine genişçe folyonuzu serin (folyo geniş olsun ki bagetlerimizi koyduktan sonra rahatça kapatabilelim) ortalarına marine edilmiş bagetlerimizi koyalım ve kenarlardan kıvırarak iyice kapatalım üzerini. 200 derece ısıtılmış fırında 40-60 dakika arası (kıvamını nasıl seviyorsanız zamanı ona göre yükseltebilirsiniz ancak ortalama 45 dakika pişme süresi vardır) pişirin. Son 20 dakika kala folyoyu açarak bagetlerinizin kızarmasını sağlayın ve bagetleriniz hazır hale gelecektir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.