![]() |
Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet )Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet ) 200 gr kemikli sığır eti 1/2 kereviz 1/2 patates 1/2 havuç Yarım soğan 2 bardak su Tuz Etin yağı ve sinirleri çıkarıldıktan sonra kemiği ile beraber bir tencereye konur ![]() ![]() ![]() ![]() Et, sebzelerle beraber ve suyu ile servis yapılır ![]() Not: Suyu ayrılıp yalnız sebzeler ve et de verilebilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet ) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet )1 KG KEMİKLİ SIĞIR ETİ 600 GR PARÇA ET (SIĞIR) 2 KEMİK 6 PIRASA 8 ŞALGAM 2 KEREVİZ SAPI 2 SOĞAN 2 TANE KARANFİL TUZ, 10 ADET KARABİBER 1 GARNİ DEMETİ (MAYDANOZ, KEKİK, DEFNE YAPRAĞINDAN) Büyük bir tencereye etleri ve kemikleri koyun ve üzerine 4 litre su ve 1 çorba kaşığı tuz dökün ![]() Kaynamaya bırakın ![]() ![]() Soğanları soyun ve üstlerine birer karanfil saplayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Soğuyan pişirme suyunun yağını ve garni demetini attıktan sonra bunu çorba pişirirken et suyu olarak kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|