ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003697)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:12 AM

Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet )
 
Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet )

200 gr kemikli sığır eti
1/2 kereviz
1/2 patates
1/2 havuç
Yarım soğan
2 bardak su
Tuz

Etin yağı ve sinirleri çıkarıldıktan sonra kemiği ile beraber bir tencereye konur. İçine 2 bardak su atılır ve az ısılı bir ateşte haşlanır. Sebzeler de ayrıca ayıklanır ve haşlanmış etin bulunduğu tencereye atılır. Ortalama 1 saat kadar tekrar kaynatılır.
Et, sebzelerle beraber ve suyu ile servis yapılır.

Not: Suyu ayrılıp yalnız sebzeler ve et de verilebilir. Su, lapa ya da çorbada kullanılabilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:12 AM

Sığır Haşlama Tarifi ( Diyet )
 
1 KG KEMİKLİ SIĞIR ETİ

600 GR PARÇA ET (SIĞIR)

2 KEMİK

6 PIRASA

8 ŞALGAM

2 KEREVİZ SAPI

2 SOĞAN

2 TANE KARANFİL

TUZ,

10 ADET KARABİBER

1 GARNİ DEMETİ (MAYDANOZ, KEKİK, DEFNE YAPRAĞINDAN)

Büyük bir tencereye etleri ve kemikleri koyun ve üzerine 4 litre su ve 1 çorba kaşığı tuz dökün.

Kaynamaya bırakın. 1 saat, üstü kapalı orta ateşte kaynatın ve bu işlem sırasında arasıra suyun yüzeyindeki yağları bir delikli kepçe ile alıp atın.

Soğanları soyun ve üstlerine birer karanfil saplayın. Bir garni buketi yapın: Yani birkaç dal maydonoz, kekik ve defne yaprağını iple bağlayıp demet yapın. Bunları da tencereye atın. Pişirme işleminin 1 saat 30 dakikasında yıkanmış ve parça parça doğranmış sebzeleri, on tane karabiberi tencereye ekleyin. Su çok azalmışsa biraz su ekleyebilirsiniz. Kapağı kapatıp 1 saat 30 dakika daha pişirmeye bırakın. Servis sırasında etleri süzüp kesin, etrafına sebzeleri dizin.

Not: Soğuyan pişirme suyunun yağını ve garni demetini attıktan sonra bunu çorba pişirirken et suyu olarak kullanabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.