Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, cevizli, tarifi

Cevizli Balık Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Balık Tarifi



CevizLi BaLık Tarifi

Malzemeler (4 kişilik):
100 gr mayonez
100 gr yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
2 tatlı kaşığı öğütülmemiş tohumlu hardal
Tuz
Karabiber
600 gr balık fileto
100 gr ceviz içi (1 su bardağı)
75 gr galeta unu (1/2 su bardağı)
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
50 gr un (1/3 su bardağı)
50 gr margarin

Yapılışı:
Mayonez, yoğurt ve hardalları karıştırın, tuz ve karabiber ilave ederek bir sos hazırlayın Balık filetolarını 4 cm Eninde parçalara kesin Cevizlerin dörtte üçünü öğütün, geri kalanını ince kıyın Böylece hem ceviz tadını yoğunlaştırmış hem de bir kısım cevizin dişe gelir irilikte olmasını sağlamış olacaksınız Hepsini galeta unu ile karıştırın Yumurtayı süt ile çırpın, tuz, karabiber ilave edin Balık parçalarını tuzlayın, önce una sonra yumurtaya bulayın Daha sonra cevizli karışımla kaplayın Cevizlerin dökülmemesi için üzerine iyice bastırın Orta ateşte her iki tarafını da 2-3 dk kızartıp, sos ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.