![]() |
Cevizli Balık Tarifi
CevizLi BaLık Tarifi
Malzemeler (4 kişilik): 100 gr. mayonez 100 gr. yoğurt 1 tatlı kaşığı hardal 2 tatlı kaşığı öğütülmemiş tohumlu hardal Tuz Karabiber 600 gr. balık fileto 100 gr. ceviz içi (1 su bardağı) 75 gr. galeta unu (1/2 su bardağı) 1 yumurta 2 yemek kaşığı süt 50 gr. un (1/3 su bardağı) 50 gr. margarin Yapılışı: Mayonez, yoğurt ve hardalları karıştırın, tuz ve karabiber ilave ederek bir sos hazırlayın. Balık filetolarını 4 cm. Eninde parçalara kesin. Cevizlerin dörtte üçünü öğütün, geri kalanını ince kıyın. Böylece hem ceviz tadını yoğunlaştırmış hem de bir kısım cevizin dişe gelir irilikte olmasını sağlamış olacaksınız. Hepsini galeta unu ile karıştırın. Yumurtayı süt ile çırpın, tuz, karabiber ilave edin. Balık parçalarını tuzlayın, önce una sonra yumurtaya bulayın. Daha sonra cevizli karışımla kaplayın. Cevizlerin dökülmemesi için üzerine iyice bastırın. Orta ateşte her iki tarafını da 2-3 dk. kızartıp, sos ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.