Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mercan, tarifi, tavası

Mercan Tavası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercan Tavası Tarifi



Mercan tavası tarifi

Mercanın içini ve kulaklarını iyice ayıklayıp, gerekenlerin pullarını kazıyınız Bunları yanlarını çizerek tuzlayınız Bir saat kadar bu tuzlanan balıkları bekletiniz ki, tuz içlerine sinsin Sonra bunları ince una bulayarak ve silkerek tavada yanmakta olan zeytinyağında iki taraflı kızartınız Kızaran balıkları sonra bir şiş ile kaldırıp yağı süzülünceye dek kevgirde durdurunuz, daha sonra tabağa diziniz Sıcak sıcak tabağa alıp limon sıkıp emdirerek sofraya koyunuz

Not: Eğer tavasını yapmak istediğiniz balık kalınsa içi pişmez Bu yüzden içinin iyice pişmesi ve dışının da kızarması için önce orta ateşte ve sonra da şiddetli alevde kızartınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.