ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Mercan Tavası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003632)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:23 AM

Mercan Tavası Tarifi
 
Mercan tavası tarifi

Mercanın içini ve kulaklarını iyice ayıklayıp, gerekenlerin pullarını kazıyınız. Bunları yanlarını çizerek tuzlayınız. Bir saat kadar bu tuzlanan balıkları bekletiniz ki, tuz içlerine sinsin. Sonra bunları ince una bulayarak ve silkerek tavada yanmakta olan zeytinyağında iki taraflı kızartınız. Kızaran balıkları sonra bir şiş ile kaldırıp yağı süzülünceye dek kevgirde durdurunuz, daha sonra tabağa diziniz. Sıcak sıcak tabağa alıp limon sıkıp emdirerek sofraya koyunuz.

Not: Eğer tavasını yapmak istediğiniz balık kalınsa içi pişmez. Bu yüzden içinin iyice pişmesi ve dışının da kızarması için önce orta ateşte ve sonra da şiddetli alevde kızartınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.