Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
maklubeözel, yemek

Maklube(Özel Yemek)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maklube(Özel Yemek)



Maklube(Özel Yemek)



Maklube için gerekli olanlar:
7-8 Kişi İçin;
500 GR YAĞSIZ KUZU KUŞBAŞI
1 kg BALDO PRİNÇ
2 ADET PATATES
1 ADET SOĞAN
500 GR YOĞURT
150 GR MARGARİN
2 ÇORBA KAŞIĞI ZYAĞI
5 ADET DOMATES
5 ADET SALATALIK
3 ADET SİVRİ BİBER



Yapılışı:
Öncelikle pirinci 2 saat suda bekletiyoruzEtleri suda haşlıyoruz(Et suyu bize lazım olacak )
Patatesleri dairesel kesip kızartıyoruzTencerenin en alttan başlayarak sırasıyla;
-Halka şeklinde kesilmiş soğanları
-Haşlanmış etleri
-Suda bekletilmiş pirinçleri koyuyoruz
Bu sırayı bozmadan tencerenin ağzından 1-2 parmak aşşağıya kadar dolduruyoruz
Daha sonra eti haşlarken elde ettiğimiz suyu üzerine döküyoruzVe kısık ateşte yaklaşık 1-1,5 saat kadar pişiriyoruz
suyunu çekmeye yakın üzerine margarin parçaçıkları serpiştiriyoruzSalatasını ve ve sulanmış yoğurdu önceden hazırlıyoruz
Maklubemiz piştiSalata ve yoğurt hazırVe geldik en güzel kısma;
Tepsinin üzerinde tencereyi ters çevirmekİşin en zor kızmı tek hamlede çeviriyoruz ve yanına papatya şeklinde salataları diziyoruz
Aralarınada yoğurt koyuyoruzTencereyi kadlırıyoruzEnfes bir görüntü ve lezzetGerçekten herkesin hayatında bir defada olsa tatması gereken bir lezzet





Alıntı Yaparak Cevapla

Maklube(Özel Yemek)

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maklube(Özel Yemek)



ellerine saqlık bıtanesı quzel qorunuolarr ama adı bı qarıp yha :D
Alıntı Yaparak Cevapla

Maklube(Özel Yemek)

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maklube(Özel Yemek)



Maklube Tarifi

4 Kişilik Malzemeler:
750 gram kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
3-4 adet orta boy patates,
1 çay bardağı konserve bezelye,
1 adet orta boy havuç,
tuz,
Karabiber,
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı mısırözü yağı,
Tuz
Patatesleri kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ,
1 adet et suyu tableti (arzuya göre)

Hazırlanışı:
Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim
a- Etleri düdüklü tencereye alalım Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim Orta hararetli ateşte haşlayalım Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim
b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim
c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım Sularını süzelim Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım

Alıntı Yaparak Cevapla

Maklube(Özel Yemek)

Eski 10-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maklube(Özel Yemek)



MAKLUBE(4 Kişilik)



Etli maklube



Hindili maklube



Tavuklu maklube

Malzemeler:

750 gram kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
3-4 adet orta boy patates,
1 çay bardağı konserve bezelye,
1 adet orta boy havuç,
tuz, karabiber,
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

Pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı mısırözü yağı,
Tuz

Patatesleri kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ,
1 adet et suyu tableti (arzuya göre)

HAZIRLANIŞI :

Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim

a- Etleri düdüklü tencereye alalım Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim Orta hararetli ateşte haşlayalım Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim

b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim

c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım Sularını süzelim Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım

Maklube nedir?


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.