![]() |
Maklube(Özel Yemek) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maklube(Özel Yemek)Maklube(Özel Yemek) ![]() Maklube için gerekli olanlar: 7-8 Kişi İçin; 500 GR YAĞSIZ KUZU KUŞBAŞI 1 kg BALDO PRİNÇ 2 ADET PATATES 1 ADET SOĞAN 500 GR YOĞURT 150 GR MARGARİN 2 ÇORBA KAŞIĞI Z ![]() 5 ADET DOMATES 5 ADET SALATALIK 3 ADET SİVRİ BİBER ![]() Yapılışı: Öncelikle pirinci 2 saat suda bekletiyoruz ![]() ![]() Patatesleri dairesel kesip kızartıyoruz ![]() -Halka şeklinde kesilmiş soğanları -Haşlanmış etleri -Suda bekletilmiş pirinçleri koyuyoruz ![]() Bu sırayı bozmadan tencerenin ağzından 1-2 parmak aşşağıya kadar dolduruyoruz ![]() Daha sonra eti haşlarken elde ettiğimiz suyu üzerine döküyoruz ![]() ![]() suyunu çekmeye yakın üzerine margarin parçaçıkları serpiştiriyoruz ![]() ![]() Maklubemiz pişti ![]() ![]() Tepsinin üzerinde tencereyi ters çevirmek ![]() ![]() Aralarınada yoğurt koyuyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Maklube(Özel Yemek) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maklube(Özel Yemek)ellerine saqlık bıtanesı quzel qorunuolarr ama adı bı qarıp yha :D |
![]() |
![]() |
![]() |
Maklube(Özel Yemek) |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maklube(Özel Yemek)Maklube Tarifi 4 Kişilik Malzemeler: 750 gram kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 3-4 adet orta boy patates, 1 çay bardağı konserve bezelye, 1 adet orta boy havuç, tuz, Karabiber, 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin Pilav için: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su Yarım su bardağı mısırözü yağı, Tuz Patatesleri kızartmak için: 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet et suyu tableti (arzuya göre) Hazırlanışı: Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim ![]() a- Etleri düdüklü tencereye alalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim ![]() ![]() ![]() ![]() c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Maklube(Özel Yemek) |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maklube(Özel Yemek)MAKLUBE(4 Kişilik) ![]() Etli maklube ![]() Hindili maklube ![]() Tavuklu maklube Malzemeler: 750 gram kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 3-4 adet orta boy patates, 1 çay bardağı konserve bezelye, 1 adet orta boy havuç, tuz, karabiber, 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin Pilav için: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su Yarım su bardağı mısırözü yağı, Tuz Patatesleri kızartmak için: 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet et suyu tableti (arzuya göre) HAZIRLANIŞI : Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim ![]() a- Etleri düdüklü tencereye alalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim ![]() ![]() ![]() ![]() c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maklube nedir? |
![]() |
![]() |
|