Etli Patatesli Sarmısaklı Güveç Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Patatesli Sarmısaklı Güveç TarifiEtli Patatesli Sarmısaklı Güveç Tarifi MALZEMELER ;1KG kuzu kuşbaşı et,20 diş sarmısak,4 tane yeşil biber,1 tane kırmızı biber,yarım kilo küçük taze patates, 3 tane domates , 2 yemek kaşığı sıvı yağı , bir çay kaşığı karabiber, kararınca tuz Yapılışı ; Etleri yıkayıpsuyunu süzün Fırın kabını Eti Sarmısakları yeşil biberleri domatesleri kırmızı biber yağı karabıber ve tuzu koyun patatesleri koyun elinizle üstünden bastırın üstüne yağlı kağıt yada aliminyum folyo ile kapatın önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırında 90 dk pişirin Afiyet olsun |
|
|
|