ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Etli Patatesli Sarmısaklı Güveç Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003600)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:29 AM

Etli Patatesli Sarmısaklı Güveç Tarifi
 
Etli Patatesli Sarmısaklı Güveç Tarifi

MALZEMELER

;1KG kuzu kuşbaşı et,20 diş sarmısak,4 tane yeşil biber,1 tane kırmızı biber,yarım kilo küçük taze patates, 3 tane domates , 2 yemek kaşığı sıvı yağı , bir çay kaşığı karabiber, kararınca tuz

Yapılışı ;

Etleri yıkayıpsuyunu süzün. Fırın kabını Eti Sarmısakları yeşil biberleri domatesleri kırmızı biber yağı karabıber ve tuzu koyun patatesleri koyun. elinizle üstünden bastırın . üstüne yağlı kağıt yada aliminyum folyo ile kapatın önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırında 90 dk pişirin

Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.