![]() |
Dul Avrat çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Dul Avrat çorbasıDul avrat çorbası Malzemeler: 1, 5 su bardağı un 8-10 bardak tavuk yada et suyu 1 tane yumurta 1su bardağından bir parmak az yeşil mercimek 1 su bardağına yakın haşlanmış nohut 1 tane limon 1 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı tereyağ (veya sıvı yağ, ölçüsü damak tadınıza kalmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kuru nane Kırmızı toz biber (bu çorba acı ve ekşi olarak yenmektedir) Yeterince tuz Tarifi Unu bir tepsiye eleyiniz, yumurta, tuz, ve su yardımıyla kulak memesinden biraz sert bir hamur yapınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekleri 8 su bardağı suda bir iki taşım kaynatınız ![]() ![]() ![]() Bir küçük tavada tereyağını yakmadan eritiniz, (sıvı yağ tercihinizse, tavaya istediğiniz miktar sıvı yağ koyup yağın kızmasını bekleyiniz) tereyağının kendine has o şahane kokusunu duyduğunuzda hazır demektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|