ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Dul Avrat çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=100355)

Şengül Şirin 01-08-2010 07:31 PM

Dul Avrat çorbası
 
1 Eklenti(ler)
Dul avrat çorbası


Malzemeler:

1, 5 su bardağı un
8-10 bardak tavuk yada et suyu
1 tane yumurta
1su bardağından bir parmak az yeşil mercimek
1 su bardağına yakın haşlanmış nohut
1 tane limon
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağ (veya sıvı yağ, ölçüsü damak tadınıza kalmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
Kırmızı toz biber (bu çorba acı ve ekşi olarak yenmektedir)
Yeterince tuz

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1262968264
Tarifi
Unu bir tepsiye eleyiniz, yumurta, tuz, ve su yardımıyla kulak memesinden biraz sert bir hamur yapınız. Yaptığınız hamurun üstünü örtüp biraz bekletiniz. Oklava ile çok kalın olmayan (3 milim) yufkalar açınız. Takriben üç tane yufka açabilirsiniz bu hamurdan. Yufkalardan bıçak yardımıyla ince şeritler ( 5 mm) kesiniz bu şeritlerin üstlerine un serpiniz ve onları tek tek üst üste koyunuz, yapışmamalarına dikkat ediniz. Küçük kareler elde edecek şekilde pul pul kesiniz, bir kenara ayırınız.

Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekleri 8 su bardağı suda bir iki taşım kaynatınız. Bu mercimeklerin içine haşlanmış nohudu, kestiğiniz pul hamurları, 2 çorba kaşığı zeytinyağını ve tuzunu ilave ediniz. Pul hamurlar pişinceye kadar kaynatınız, limon suyunu ilave ediniz ve ateşten alınız.

Bir küçük tavada tereyağını yakmadan eritiniz, (sıvı yağ tercihinizse, tavaya istediğiniz miktar sıvı yağ koyup yağın kızmasını bekleyiniz) tereyağının kendine has o şahane kokusunu duyduğunuzda hazır demektir. İçine biber salçasını ve acı toz biberi ilave edin, salçayı eriterek karıştırın ateşi söndürün. Toz naneyi ilave edin, harcı çorbanın üstüne boca edin. Çorbanın kıvamı çok sulu olmamalıdır, eğer size koyu gelirse kaynamış su ilave edebilirsiniz pişme aşamasında. Bu çorba ertesi günde yenebilir, servis etmeden koyuluğunu kontrol ediniz, koyulaşma ihtimali vardır, kaynamış su ilave edip ve biraz kaynatıp servis edebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.