Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
loluk, malatya, tarifi

Loluk Tarifi (Malatya)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Loluk Tarifi (Malatya)



Loluk Tarifi (Malatya)

Malzemeler:
1 bardak köftelik ince bulgur
1/2kg kıyma
3 adet soğan
Etsuyu
Tuz, karabiber
Reyhan, pulbiber
3 adet domates
Ayçiçeği yağı

Yapılışı:
3 orta boy soğanı piyaz şeklinde doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz Salça ve doğranmış sivri biber ilave ederek et suyunu koyuyoruz Çekilmiş domatesleri de ilave ediyoruz Yemeği kaynamaya bırakmışken köfteleri hazırlıyoruz 500 gr kıymayı 1 bardak köftelik ince bulguru, tuzu, karabiberi, reyhanı, pulbiberi de ekledikten sonra karıştırarak yoğuruyoruz Yoğurduğumuz köftelerden parçalar alarak yuvarlıyor ve su harcımızın içine bırakıyoruz Bulgurlar pişene kadar kaynatıyoruz Daha sonrasında maydanozla süsleyerek servise hazır duruma getiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.