![]() |
Loluk Tarifi (Malatya)
Loluk Tarifi (Malatya)
Malzemeler: 1 bardak köftelik ince bulgur 1/2kg kıyma 3 adet soğan Etsuyu Tuz, karabiber Reyhan, pulbiber 3 adet domates Ayçiçeği yağı Yapılışı: 3 orta boy soğanı piyaz şeklinde doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz. Salça ve doğranmış sivri biber ilave ederek et suyunu koyuyoruz. Çekilmiş domatesleri de ilave ediyoruz. Yemeği kaynamaya bırakmışken köfteleri hazırlıyoruz. 500 gr. kıymayı 1 bardak köftelik ince bulguru, tuzu, karabiberi, reyhanı, pulbiberi de ekledikten sonra karıştırarak yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz köftelerden parçalar alarak yuvarlıyor ve su harcımızın içine bırakıyoruz. Bulgurlar pişene kadar kaynatıyoruz. Daha sonrasında maydanozla süsleyerek servise hazır duruma getiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.