![]() |
Hasanpaşa Köftesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasanpaşa Köftesi TarifiHasanpaşa Köftesi Tarifi Malzeme: 1/2 kg orta yağlı kıyma, 4 adet patates, 1 adet soğan, 2 dilim ekmek içi, yarım demet maydanoz, 250 gr süt, 200 gr kaşar peyniri, 1 kaşık salça, 1 kaşık sıvıyağ, tuz, karabiber, kimyon, Tarif: Soğanları ve maydanozları çok ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesleri haşlayıp, soyun ve ezin ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan kaşar peynirini rendeleyip tepsinin üzerine serpiştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasanpaşa Köftesi TarifiHasanpaşa Köftesi Tarifi Malzemeler: 500 gr ![]() 1 kuru soğan, 2 dilim ekmek içi, 1 tutam maydanoz 4 tane patates 250 gr ![]() 200 gr ![]() 1 yemek kaşığı salça Biraz su 1 kaşık sıvıyağ Tuz Karabiber Kimyon Yapılışı: Patatesleri haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasanpaşa Köftesi TarifiHasanPaşa Köftesi Tarifi Malzemeler: Köftesi için: 500 gr ![]() 1 adet orta boy soğan 1 adet yumurta 2 dilim bayat ekmek içi 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yenibahar yeterince tuz Püresi için: 5 adet orta boy patates 2 çorba kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı süt 1 çay kaşığı muskat yeterince tuz Pürenin üzeri için: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Sosu için: 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı biber salçası ![]() Yapılışı: Köfte yapılışı: Soğanın kabuğunu soydum rondoda püre haline getirdim ![]() Bayat ekmek dilimlerinin içlerini rondoda incelttim ![]() Kıyma,soğan püresi,yumurta,bayat ekmek,yenibahar,karabiber ve tuzu ekleyip iyice yoğurdum ![]() Köfte harcından küçük parçalar kopartıp küçük kaseler şeklini verdim ![]() Pişirme kabına yerleştirdim ![]() ![]() ![]() Pürenin yapılışı: Patatesleri soydum yıkadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirdiğim köfte kaselerinin üzerine püreyi paylaştırdım ![]() Sosun hazırlanması: 1 su bardağı sıcak suya salçaları ialve ettim ve karıştırdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun, |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasanpaşa Köftesi TarifiHasanpaşa Köftesi Tarifi Malzemeler 400 gr ![]() 4-5 dilim bayat ekmek içi 1 yumurta sarısı 1 orta boy soğan 1 çorba kaşığı salça tuz karabiber köfte baharatı Püresi için: 1 yumurta 5 orta boy patates (haşlanmış) 75 gr ![]() 1/2 çay bardağı süt tuz Kıymayı bir kaba alalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasanpaşa Köftesi TarifiHasanpaşa Köftesi Tarifi Köfte harcı: 1/2 kilo kıyma 1 su bardağı bayat ekmek içi 1 adet kuru soğan 1 adet yumurta kimyon karabiber tuz Püre: 3 tane orta boy haşlanmış patates 1,5 çay bardağı süt 2 kaşık sıvıyağ tuz Domates sosu: 1 yemek kaşığı salça 2-3 tane domates Sıvıyağ Üzerini süslemek için: Kaşar peyniri (dilimleyin veya rendeleyin) Domates Yeşilbiber Yoğurma kabına kıymayı, soğanı, ekmek içi, yumurta, kimyon, karabiber ve tuzu koyup özleşene kadar yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sos: Bir kaşık salçayı sıvıyağda kavurun, rendelediğiniz domatesleri ilave edin ![]() ![]() Püre: Rendelediğiniz patatesleri derince bir kaba koyun, üzerine sıvıyağ (veya tereyağı), süt, tuz ilave edin çırpma teli veya el blenderi ile karıştırın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasanpaşa Köftesi Tarifi500 gram kıyma 1 soğan 2 adet ekmek içi Tuz Karabiber 2 diş sarımsak 2 patates 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı süt 100 gram kaşar peyniri Köftesini yapmak için kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsağı yoğurmaya başlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasanpaşa Köftesi Tarifi750 gr kıyma 1 adet kuru soğan 1/2 bayat ekmek içi 2 adet yumurta 1 su bardağı bezelye Tuz Karabiber PÜRESİ İÇİN: 500 gr patates 2 adet yumurta 50 gram margarin Tuz SALÇASI İÇİN: 1/4 paket margarin 2 çorba kaşığı domates salçası 1/2 çorba kaşığı biber salçası (isteğe göre) 1 litre su Tuz Karabiber Rendelediğimiz kuru soğanı, yumurtaları, kabuğunu soyup ıslattığımız ve suyunu sıktığımız bayat ekmek içini ve yeterince baharatı kıymayla birlikte iyice yoğuralım ![]() Mandalina büyüklüğünde kıymalar alarak yuvarlak kase gibi biçimlendirip, yağladımız fırın tepsisine dizelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tekrar fırına atıp, püre hafif renk alıncaya kadar fırınlayıp, çıkartalım ve sıcak sıcak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|