![]() |
Hasanpaşa Köftesi Tarifi
Hasanpaşa Köftesi Tarifi
Malzeme: 1/2 kg orta yağlı kıyma, 4 adet patates, 1 adet soğan, 2 dilim ekmek içi, yarım demet maydanoz, 250 gr süt, 200 gr kaşar peyniri, 1 kaşık salça, 1 kaşık sıvıyağ, tuz, karabiber, kimyon, Tarif: Soğanları ve maydanozları çok ince kıyın. Ekmek dilimlerini biraz suyla ıslatıp sıkarak sularını süzdürün. Kıymayı soğan, ekmek içi, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonla beraber iyice yoğurun. Bu köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar alarak yuvarlayın ve başparmağınızla ortasına bastırıp hafifçe çukurlaştırın. Bu köfteleri yağlanmış bir tepsiye dizip 180-200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Patatesleri haşlayıp, soyun ve ezin. Üzerine süt, kaşar peynirinin yarısı ve biraz tuz ekleyerek iyice karıştırarak püre haline getirin. Fırından çıkardığınız köftelerin üzerine püreyi yayıp, köftelerin çukurlarına dolmasını sağlayın. Bir kaşık salçayı su ile ezerek hepsinin üstünde gezdirin. Kalan kaşar peynirini rendeleyip tepsinin üzerine serpiştirin. Fırında kaşar peyniri pembeleşene kadar kızartıp sıcak olarak servis yapın. |
Hasanpaşa Köftesi Tarifi
Hasanpaşa Köftesi Tarifi
Malzemeler: 500 gr. köftelik kıyma, 1 kuru soğan, 2 dilim ekmek içi, 1 tutam maydanoz 4 tane patates 250 gr. süt 200 gr. kaşar peyniri 1 yemek kaşığı salça Biraz su 1 kaşık sıvıyağ Tuz Karabiber Kimyon Yapılışı: Patatesleri haşlayın. Soğanları soyup robotta kıyın. Ekmek dilimlerini, yıkanmış maydanozu ekleyip robotu bir daha çalıştırın. Bu karışımı kıyma, tuz, karabiber, kimyonla beraber yoğurun. Oluşturduğunuz bu köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar alarak top haline getirin ve başparmağınızla ortasına bastırıp hafifçe çukurlaştırın. Bu köfteleri yağlanmış cam tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 15 dk. kadar kızartın. Onlar fırındayken haşlanmış patatesleri soyun, ikiye üçe bölerek robota koyun. Üzerine süt, kaşar peynirinin yarısını ve biraz tuz ekleyerek ezip püre haline getirin. Fırından çıkardığınız köftelerin üzerine! püreyi yayıp, köftelerin çukurlarına dolmasını sağlayın. Bir kaşık salçayı su ile ezerek hepsinin üstünde gezdirin. |
Hasanpaşa Köftesi Tarifi
HasanPaşa Köftesi Tarifi
Malzemeler: Köftesi için: 500 gr.kıyma 1 adet orta boy soğan 1 adet yumurta 2 dilim bayat ekmek içi 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yenibahar yeterince tuz Püresi için: 5 adet orta boy patates 2 çorba kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı süt 1 çay kaşığı muskat yeterince tuz Pürenin üzeri için: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Sosu için: 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı biber salçası http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Yapılışı: Köfte yapılışı: Soğanın kabuğunu soydum rondoda püre haline getirdim. Bayat ekmek dilimlerinin içlerini rondoda incelttim. Kıyma,soğan püresi,yumurta,bayat ekmek,yenibahar,karabiber ve tuzu ekleyip iyice yoğurdum. Köfte harcından küçük parçalar kopartıp küçük kaseler şeklini verdim.(ortaları çukul olacak) Pişirme kabına yerleştirdim.200 C ısılı fırında 10 dk.pişirdim. Pürenin yapılışı: Patatesleri soydum yıkadım.Gelişi güzel dilimledim.Üzerini iki parmak geçecek suda haşladım.Ronda ile iyice ezip püre haline getirdim.İçine süt,tereyağı,muskat ve yeterince tuz ilave edip orta ısıda sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirdim. Pişirdiğim köfte kaselerinin üzerine püreyi paylaştırdım. Sosun hazırlanması: 1 su bardağı sıcak suya salçaları ialve ettim ve karıştırdım.Köftelerin üzerine gezdirdim.Yine 200 c ısılı fırına yerleştirip pişirmeye devam ettim.Köfteler pişdiğinde rendelediğim kaşar peynirini pürelerin üzerine paylaştırdım.Fırını kapattım.Fırının kapağı kapalı ısısında peynirler eriyinceye kadar beklettim.Sıcak sıcak servis yaptım. Afiyet olsun, |
Hasanpaşa Köftesi Tarifi
Hasanpaşa Köftesi Tarifi
Malzemeler 400 gr. köftelik kıyma 4-5 dilim bayat ekmek içi 1 yumurta sarısı 1 orta boy soğan 1 çorba kaşığı salça tuz karabiber köfte baharatı Püresi için: 1 yumurta 5 orta boy patates (haşlanmış) 75 gr. kaşar rendesi 1/2 çay bardağı süt tuz Kıymayı bir kaba alalım. İçine bayat ekmek içini, tuzu, baharatları ve yumurta sarısını ekleyelim. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim. Köfte harcını iyice yoğurarak yumurta iriliğinde parçalar koparalım. Elimizle yuvarlak şekil verip iç kısmını oyarak köftelerin kâse şekli almasını sağlayalım. (Köftelerin taban kısmını ve yan kenarlarını mümkün olduğunca incelterek oyun.) Köfteleri, hafifçe yağlanmış fırın kabına dizerek 200°'de ısıtılmış fırında hafifçe kızarana dek pişirelim. Haşlanmış patatesleri sıcakken rendeleyip içine sütü, kaşar rendesini ve tuzu ekleyip karıştıralım. Püre biraz ılıyınca içine yumurtayı ilave edip karıştıralım. Köfteleri fırından alıp püreyi boşluklarına dolduralım. Salçayı, 1-1,5 su bardağı sıcak su ile inceltip fırın kabının kenarından boşaltıp, köfteleri 200°'de ısıtılmış fırında, pürenin üzeri hafifçe pembeleşene dek ikinci kez pişirelim. |
Hasanpaşa Köftesi Tarifi
Hasanpaşa Köftesi Tarifi
Köfte harcı: 1/2 kilo kıyma 1 su bardağı bayat ekmek içi 1 adet kuru soğan 1 adet yumurta kimyon karabiber tuz Püre: 3 tane orta boy haşlanmış patates 1,5 çay bardağı süt 2 kaşık sıvıyağ tuz Domates sosu: 1 yemek kaşığı salça 2-3 tane domates Sıvıyağ Üzerini süslemek için: Kaşar peyniri (dilimleyin veya rendeleyin) Domates Yeşilbiber Yoğurma kabına kıymayı, soğanı, ekmek içi, yumurta, kimyon, karabiber ve tuzu koyup özleşene kadar yoğurun. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yuvarlayın. Elinizi ıslatıp baş parmağınızla köftelerin içini oyarak çanak şekli verin. (çanaklar küçük olmasın pişince küçülüyor) Köfteleri yağlanmış fınn tepsisine sıralayın, 200 derece fınnda köfteler kızarana kadar pişirin. Kızaran köftelerin içlerini püre ile doldurun. Pürenin üzerine kaşar peyniri koyup, zevkinize göre domates ve biberle süsleyin. Hazırladığınız domates sosunu köftelerin kenanna dökerek, tepsiyi tekrar fırına koyun. Kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında pişirin. Sos: Bir kaşık salçayı sıvıyağda kavurun, rendelediğiniz domatesleri ilave edin. Domatesler pişince, üzerine iki bardak sıcak su ve tuzunu ekleyip bir taşım kaynatın. Püre: Rendelediğiniz patatesleri derince bir kaba koyun, üzerine sıvıyağ (veya tereyağı), süt, tuz ilave edin çırpma teli veya el blenderi ile karıştırın. |
Hasanpaşa Köftesi Tarifi
500 gram kıyma
1 soğan 2 adet ekmek içi Tuz Karabiber 2 diş sarımsak 2 patates 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı süt 100 gram kaşar peyniri Köftesini yapmak için kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsağı yoğurmaya başlayın. İçine ufalanmış ekmek içini ve baharatları ilave edip köfte harcını hazırlayın. Bu harçtan cevizden büyük parçalar kopartıp içlerini çanak gibi açın ve fırın tepsisine yerleştirin. 15 dakika fırında pişirin. Bu arada patatesleri haşlayıp sıcakken içine tereyağı ve sütü ekleyip püre haline getirin. İçine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip sıkma torbası içine koyup pişiren köftelerin içlerine paylaştırın. Tekrar fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakın. Çıkartıp sıcak servis yapın. |
Hasanpaşa Köftesi Tarifi
750 gr kıyma
1 adet kuru soğan 1/2 bayat ekmek içi 2 adet yumurta 1 su bardağı bezelye Tuz Karabiber PÜRESİ İÇİN: 500 gr patates 2 adet yumurta 50 gram margarin Tuz SALÇASI İÇİN: 1/4 paket margarin 2 çorba kaşığı domates salçası 1/2 çorba kaşığı biber salçası (isteğe göre) 1 litre su Tuz Karabiber Rendelediğimiz kuru soğanı, yumurtaları, kabuğunu soyup ıslattığımız ve suyunu sıktığımız bayat ekmek içini ve yeterince baharatı kıymayla birlikte iyice yoğuralım. Mandalina büyüklüğünde kıymalar alarak yuvarlak kase gibi biçimlendirip, yağladımız fırın tepsisine dizelim. Fırında kızartıp, çıkartalım. Patatesleri haşlayıp püre yaptıktan sonra, içine yeterince tuzunu, yumurtaları ve margarin yağını ilave edip, iyice karıştıralım. Bezelyeleri, pişirdiğimiz köftelerin içlerine bölüştürelim. Hazırladığımız patates püresini de köftelerin üzerini kaplayacak şekilde yayalım. Başka bir tencerede, margarin yağında 1-2 dakika kavurduğumuz salçanın üzerine, yeterince tuz, karabiber ve su ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra, tepsiye ilave edelim. Tekrar fırına atıp, püre hafif renk alıncaya kadar fırınlayıp, çıkartalım ve sıcak sıcak servis yapalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.