Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, güveci, tarifi, tavuk

Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi



Malzemeler:

- 4 adet dövülmüş tavuk göğsü,
- 1 su bardağı iç bezelye,
- 2 adet havuç,
- 2 adet kırmızı soğan,
- 1 kahve fincanı pirinç,
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Karabiber, tuzot (1 yemek kaşığı),
- Kekik

Yapılışı:
Dövülmüş tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin Yağlanmış küçük fırın güveçlerine yerleştirin Soğanı piyazlık doğrayıp sıvı yağda kavurun Küp şeklinde doğranmış havuç ve bezelyeleri katın Biraz kavrulunca pirinci ekleyin 1 kahve fincanı su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Karabiber, tuzot, kekik ekleyip ocaktan alın Tavuk güveçlerinin içlerine paylaştırın 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Sıcak servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.