![]() |
Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet dövülmüş tavuk göğsü, - 1 su bardağı iç bezelye, - 2 adet havuç, - 2 adet kırmızı soğan, - 1 kahve fincanı pirinç, - 4 yemek kaşığı sıvı yağ, - Karabiber, tuzot (1 yemek kaşığı), - Kekik. Yapılışı: Dövülmüş tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin. Yağlanmış küçük fırın güveçlerine yerleştirin. Soğanı piyazlık doğrayıp sıvı yağda kavurun. Küp şeklinde doğranmış havuç ve bezelyeleri katın. Biraz kavrulunca pirinci ekleyin. 1 kahve fincanı su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Karabiber, tuzot, kekik ekleyip ocaktan alın. Tavuk güveçlerinin içlerine paylaştırın. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.