ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003428)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:57 AM

Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi
 
Malzemeler:

- 4 adet dövülmüş tavuk göğsü,
- 1 su bardağı iç bezelye,
- 2 adet havuç,
- 2 adet kırmızı soğan,
- 1 kahve fincanı pirinç,
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Karabiber, tuzot (1 yemek kaşığı),
- Kekik.

Yapılışı:
Dövülmüş tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin. Yağlanmış küçük fırın güveçlerine yerleştirin. Soğanı piyazlık doğrayıp sıvı yağda kavurun. Küp şeklinde doğranmış havuç ve bezelyeleri katın. Biraz kavrulunca pirinci ekleyin. 1 kahve fincanı su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Karabiber, tuzot, kekik ekleyip ocaktan alın. Tavuk güveçlerinin içlerine paylaştırın. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.