Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
paçası, tarifi, tavuk

Tavuk Paçası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Paçası Tarifi



Malzemeler:
- 2 adet yumurta,
- 1 su bardağı un,
- 3 diş sarmısak,
- 1 limon suyu,
- ½ fincan sirke,
- 1 adet kemikli tavuk göğsü,
- 3 yemek kaşığı margarin,
- ½ su bardağı haşlanmış nohut,
- Kırmızı toz biber,
- 1 litre tavuk suyu,
- 1 yemek kaşığı tuzot
Yapılışı:
Kemikli tavuk göğsünü 1 litre su ile haşlayın Kemik ve derisini ayırıp iri parçalara bölün Bir kasede yumurtalar, un, dövülmüş sarmısak, limon suyu ve sirkeyi karıştırın 1 yemek kaşığı tereyağa tavuk suyunu katarak beşamel sos kıvamında orta ateşli ocakta karıştırarak pişirin Akşamdan ıslatıp haşladığınız nohutları ekleyin 1-2 taşım kaynatın ve ateşten alın Kalan tereyağını kızdırın Tozbiberi ekleyin Paçayı servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini serin Tereyağını gezdirip servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.