![]() |
Tavuk Paçası Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet yumurta, - 1 su bardağı un, - 3 diş sarmısak, - 1 limon suyu, - ½ fincan sirke, - 1 adet kemikli tavuk göğsü, - 3 yemek kaşığı margarin, - ½ su bardağı haşlanmış nohut, - Kırmızı toz biber, - 1 litre tavuk suyu, - 1 yemek kaşığı tuzot. Yapılışı: Kemikli tavuk göğsünü 1 litre su ile haşlayın. Kemik ve derisini ayırıp iri parçalara bölün. Bir kasede yumurtalar, un, dövülmüş sarmısak, limon suyu ve sirkeyi karıştırın. 1 yemek kaşığı tereyağa tavuk suyunu katarak beşamel sos kıvamında orta ateşli ocakta karıştırarak pişirin . Akşamdan ıslatıp haşladığınız nohutları ekleyin. 1-2 taşım kaynatın ve ateşten alın. Kalan tereyağını kızdırın. Tozbiberi ekleyin. Paçayı servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini serin. Tereyağını gezdirip servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.