![]() |
Kıymalı İspanak Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı İspanak TarifiKıymalı Ispanak Tarifi MALZEMESİ 1,5 kg ![]() 2 çorba kaşığı yağ 2 tane soğan 150 gr ![]() 2 bardak su yarım kahve fincanı salça yarım fincan pirinç yeterince tuz YAPILIŞI Bir tencereye yağı, ince ince doğranmış soğanı koyarak 5 dakika kadar kavurduktan sonra kıymayı ilâve ederek suyunu salıp tekrar çekincye kadar karıştırmak suretiyle pişiriniz, sulandırılmış salça ilâve ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kıymalı İspanak Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı İspanak TarifiKıymalı Ispanak Tarifi 2000 gram ıspanak 100 gram sadeyağı, ya da margarin (5 çorba kaşığı) 250 gram soğan (3 orta) 200 gram kıyma 3 bardak su 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası 1/2 kahve fincanı pirinç Tuz 1 Bir tencereye; beş silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin ile küçük kesilmiş 3 orta soğan koyarak, 5 dakika kavurmalı, sonra bunlara; 200 gram kıyma koyarak, kıyma suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle pişmeye bırakmalıdır ![]() 2 Suyunu çekince buna; 3 bardak su, ya da et suyu; tuz, kök kısımları çıkarılmış, bol suda yıkanmış ve kaynar suya atmak suretiyle 5 dakika haşlanmış, süzülmüş ve sıkmak suretiyle suları çıkarılmış ve gelişigüzel küçük kesilmiş 2000 gram ıspanak, yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası ile, yarım kahve fincanı da pirinç koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve pirinçler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte 35 - 40 dakika kadar pişirmeli ve servis yapmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kıymalı İspanak Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı İspanak Tarifi250 gram ıspanak 1 adet soğan 2 diş sarımsak 600 gram ıspanak 3 adet domates 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz Karabiber Soğanları rendeleyin ve 5 dakika sote edin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kıymalı İspanak Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı İspanak Tarifi1 kg ıspanak 125 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı pirinç 1 adet domates veya 1/2 çorba kaşığı domates salçası 2 su bardağı et suyu 100 gr margarin Tuz Karabiber Erittiğimiz margarinin içine ince ince kıydığımız kuru soğanları ilave edip, kavurmaya başlayalım ![]() 3-5 dakika kavurduktan sonra, kıymayı ilave edip, kavurmaya devam edelim ![]() Kıyma iyice kavrulunca, kabuğunu soyup, kuşbaşı kestiğimiz domatesi ya da salçayı, yeterince tuzu ve karabiberi ilave edip, 1-2 sefer karıştıralım ![]() ![]() Pişmesine yakın, yıkadığımız pirinçleri, tencereye ilave edip, karıştıralım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|