ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kıymalı İspanak Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003323)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:14 AM

Kıymalı İspanak Tarifi
 
Kıymalı Ispanak Tarifi

MALZEMESİ
1,5 kg. ıspanak
2 çorba kaşığı yağ
2 tane soğan
150 gr. kıyma
2 bardak su
yarım kahve fincanı salça
yarım fincan pirinç
yeterince tuz

YAPILIŞI
Bir tencereye yağı, ince ince doğranmış soğanı koyarak 5 dakika kadar kavurduktan sonra kıymayı ilâve ederek suyunu salıp tekrar çekincye kadar karıştırmak suretiyle pişiriniz, sulandırılmış salça ilâve ediniz. 2-3 kez daha çevriniz. Daha önce ayıklanmış, yıkanmış ve doğranmış ıspanakları tencereye koyunuz, suyu katınız. Ayıklanmış pirinçleri yıkayarak ilâve ediniz. Pirinçler yumuşak bir duruma gelene kadar orta hararetli ateşte 25-30 dakika kadar pişiriniz. Sıcak olarak servis yapınız.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:14 AM

Kıymalı İspanak Tarifi
 
Kıymalı Ispanak Tarifi

2000 gram ıspanak
100 gram sadeyağı, ya da margarin (5 çorba kaşığı)
250 gram soğan (3 orta)
200 gram kıyma
3 bardak su
1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
1/2 kahve fincanı pirinç
Tuz

1 Bir tencereye; beş silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin ile küçük kesilmiş 3 orta soğan koyarak, 5 dakika kavurmalı, sonra bunlara; 200 gram kıyma koyarak, kıyma suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle pişmeye bırakmalıdır.
2 Suyunu çekince buna; 3 bardak su, ya da et suyu; tuz, kök kısımları çıkarılmış, bol suda yıkanmış ve kaynar suya atmak suretiyle 5 dakika haşlanmış, süzülmüş ve sıkmak suretiyle suları çıkarılmış ve gelişigüzel küçük kesilmiş 2000 gram ıspanak, yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası ile, yarım kahve fincanı da pirinç koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve pirinçler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte 35 - 40 dakika kadar pişirmeli ve servis yapmalıdır.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:15 AM

Kıymalı İspanak Tarifi
 
250 gram ıspanak

1 adet soğan

2 diş sarımsak

600 gram ıspanak

3 adet domates

1 çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Soğanları rendeleyin ve 5 dakika sote edin. Üzerine yıkanmış doğranmış ıspanağı, kıyılmış sarımsak ve rendelenmiş domatesi koyup hiç su katmadan 10 dakika pişirin. Pirinçle hazırlamak isterseniz; içine domatesi eklerken 3 çorba kaşığı kadar pirinç koyabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:15 AM

Kıymalı İspanak Tarifi
 
1 kg ıspanak

125 gr kıyma

2 adet kuru soğan

2 çorba kaşığı pirinç

1 adet domates veya 1/2 çorba kaşığı domates salçası

2 su bardağı et suyu

100 gr margarin

Tuz

Karabiber

Erittiğimiz margarinin içine ince ince kıydığımız kuru soğanları ilave edip, kavurmaya başlayalım.

3-5 dakika kavurduktan sonra, kıymayı ilave edip, kavurmaya devam edelim.

Kıyma iyice kavrulunca, kabuğunu soyup, kuşbaşı kestiğimiz domatesi ya da salçayı, yeterince tuzu ve karabiberi ilave edip, 1-2 sefer karıştıralım. Daha önceden ayıklayıp yıkadığımız ve iri iri doğradığımız ıspanakları da tencereye ilave edip, karıştırdıktan sonra, yeterince suyunu da koyup, ağzı kapalı olarak pişirelim.

Pişmesine yakın, yıkadığımız pirinçleri, tencereye ilave edip, karıştıralım. Pirinçler de pişince son bir kere daha karıştırıp, ocaktan indirerek sıcak sıcak servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.