Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
düdüklüde, kapaması, kuzu, tarifi

Kuzu Kapaması Tarifi ( Düdüklüde )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Kapaması Tarifi ( Düdüklüde )



Kuzu Kapaması Tarifi ( Düdüklüde )

1 kg kemikli kuzu eti
2 kaşık yağ
1 kuru soğan
12 adet yeşil soğan
1 demet pazı
1 marul
1 havuç
1 demet dereotu
Tuz

1-Düdüklü tencereye et, ayıklanıp doğranmış kuru ve yeşil soğan, havuç, yaprak yaprak koparılmış pazı, marul, tuz ve yağ konup karıştırılır
2- İki kahve fincanı da su ilave edilip kapak kapatılır Orta ateşte, düdük sesi geldikten sonra hesap edilmek üzere 20- 25 dakika pişirilir
3- Soğuyunca kapak açılır Servis tabağına alınıp kıyılmış dereotu serpilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.