![]() |
Kuzu Kapaması Tarifi ( Düdüklüde )
Kuzu Kapaması Tarifi ( Düdüklüde )
1 kg. kemikli kuzu eti 2 kaşık yağ 1 kuru soğan 12 adet yeşil soğan 1 demet pazı 1 marul 1 havuç 1 demet dereotu Tuz 1-Düdüklü tencereye et, ayıklanıp doğranmış kuru ve yeşil soğan, havuç, yaprak yaprak koparılmış pazı, marul, tuz ve yağ konup karıştırılır. 2- İki kahve fincanı da su ilave edilip kapak kapatılır. Orta ateşte, düdük sesi geldikten sonra hesap edilmek üzere 20- 25 dakika pişirilir. 3- Soğuyunca kapak açılır. Servis tabağına alınıp kıyılmış dereotu serpilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.