Kuzey Usulü Dana Bifteği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzey Usulü Dana Bifteği TarifiKuzey Usulü Dana Bifteği Tarifi 60 gr (4 çorba kaşığı) margarin 4 dana bifteği (dövülmüş) 1 küçük soğan (ince doğranmış) 1/2 su bardağı et suyu 125 gr (1/2 su bardağı) acı krema 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Büyük bir tavada, yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca, bifteklerin her iki yüzlerini 3-4'er dakika kızartınız Delikli düz kepçeyle etleri tavadan alıp ısıtılmış bir servis tabağına koyunuz Üstünü alüminyum kağıdıyla kaplayıp, sıcak tutunuz Sosu için, soğanları tavaya koyup 5-7 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz Devamlı karıştırarak et suyunu ekleyip 3-4 dakika, biraz eksilinceye kadar kaynatınız Tavayı ateşten alıp, krema, tuz ve karabiberi ekleyiniz Sosu servis tabağındaki bifteklerin üstüne döküp hemen servis ediniz
|
|
|
|