![]() |
Kuzey Usulü Dana Bifteği Tarifi
Kuzey Usulü Dana Bifteği Tarifi
60 gr (4 çorba kaşığı) margarin 4 dana bifteği (dövülmüş) 1 küçük soğan (ince doğranmış) 1/2 su bardağı et suyu 125 gr (1/2 su bardağı) acı krema 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Büyük bir tavada, yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, bifteklerin her iki yüzlerini 3-4'er dakika kızartınız. Delikli düz kepçeyle etleri tavadan alıp ısıtılmış bir servis tabağına koyunuz. Üstünü alüminyum kağıdıyla kaplayıp, sıcak tutunuz. Sosu için, soğanları tavaya koyup 5-7 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz. Devamlı karıştırarak et suyunu ekleyip 3-4 dakika, biraz eksilinceye kadar kaynatınız. Tavayı ateşten alıp, krema, tuz ve karabiberi ekleyiniz. Sosu servis tabağındaki bifteklerin üstüne döküp hemen servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.