Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böbreği, dana, fasulyeli, tarifi, taze

Dana Böbreği Taze Fasulyeli Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Böbreği Taze Fasulyeli Tarifi



Malzemeler :

3 Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
250 gr Taze Fasulye (ayıklanmış)
6 Domates (kabukları soyulup,çekirdekleri temizlenerek doğranmış)
2 Tatlı Kaşığı Domates Sa

Hazırlanışı:

Hazırlanması kolay olan taze fasulyeli dana böbreği, yanında yeşil salata ve haşlanmış taze patatesle servis edilebilir
Bir tencerede tereyağı eritiniz Köpükleri sönüp yağ kızdığında, böbrekleri koyup alt üst ederek 4 dakika kızartınız Ateşi kısıp böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kızartınız Tencereyi ateşten alıp, böbrekleri bir tahtaya koyunuz ve keskin bir bıçakla 1-1,5 cm lik dilimler halinde kesiniz
Şarabı tenceredeki yağa ekleyip ısıtınız ve kaynayınca ateşi kısarak, fasulyeleri ve kızarmış böbrekleri tencereye koyunuz Yemeğİ 20-25 dakika, fasulyeler yumuşayıp şarap yarı yarıya azalana kadar kaynatınız Sonra ateşi kısıp, domates, domates salçası ve fesleğeni (istenirse) ekledikten sonra yemeği 5 dakika daha koyulaşana kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız
Üstüne maydanozları serpip hemen servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla

Dana Böbreği Taze Fasulyeli Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Böbreği Taze Fasulyeli Tarifi



Taze Fasulyeli Dana Böbreği Tarifi

3 dana böbreği (yağları temizlenip yıkanmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1 su bardağı et suyu
250 gr taze fasulye (ayıklanmış)
6 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek doğranmış)
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kuru fesleğen (istenirse)
1/2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Bir tencerede tereyağı eritiniz Köpükleri sönüp yağ kızdığında, böbrekleri koyup alt üst ederek 4 dakika kızartınız Ateşi kısıp, böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kızartınız Tencereyi ateşten alıp, böbrekleri bir tahtaya koyunuz ve keskin bir bıçakla 1-1,5 cm'lik dilimler halinde kesiniz
Et suyunu tenceredeki yağa ekleyip ısıtınız ve kaynayınca ateşi kısarak, fasulyeleri ve kızarmış böbrekleri tencereye koyunuz Yemeği 20-25 dakika, fasulyeler yumuşayıp et suyu yarı yarıya azalana kadar kaynatınız Sonra ateşi kısıp, domates, domates salçası ve fesleğeni (istenirse) ekledikten sonra yemeği 5 dakika daha koyulaşana kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız
Üstüne maydanozları serpip hemen servis ediniz

Not: Taze fasulyeli dana böbreğinin, yanında yeşil salata ve haşlanmış taze patatesle servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.