![]() |
Dana Böbreği Taze Fasulyeli Tarifi
Malzemeler :
3 Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı 1 Su Bardağı Kırmızı Şarap 250 gr Taze Fasulye (ayıklanmış) 6 Domates (kabukları soyulup,çekirdekleri temizlenerek doğranmış) 2 Tatlı Kaşığı Domates Sa Hazırlanışı: Hazırlanması kolay olan taze fasulyeli dana böbreği, yanında yeşil salata ve haşlanmış taze patatesle servis edilebilir. Bir tencerede tereyağı eritiniz. Köpükleri sönüp yağ kızdığında, böbrekleri koyup alt üst ederek 4 dakika kızartınız. Ateşi kısıp. böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kızartınız. Tencereyi ateşten alıp, böbrekleri bir tahtaya koyunuz ve keskin bir bıçakla 1-1,5 cm lik dilimler halinde kesiniz. Şarabı tenceredeki yağa ekleyip ısıtınız ve kaynayınca ateşi kısarak, fasulyeleri ve kızarmış böbrekleri tencereye koyunuz. Yemeğİ 20-25 dakika, fasulyeler yumuşayıp şarap yarı yarıya azalana kadar kaynatınız. Sonra ateşi kısıp, domates, domates salçası ve fesleğeni (istenirse) ekledikten sonra yemeği 5 dakika daha koyulaşana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Üstüne maydanozları serpip hemen servis ediniz. |
Dana Böbreği Taze Fasulyeli Tarifi
Taze Fasulyeli Dana Böbreği Tarifi
3 dana böbreği (yağları temizlenip yıkanmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 su bardağı et suyu 250 gr taze fasulye (ayıklanmış) 6 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek doğranmış) 2 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı kuru fesleğen (istenirse) 1/2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Bir tencerede tereyağı eritiniz. Köpükleri sönüp yağ kızdığında, böbrekleri koyup alt üst ederek 4 dakika kızartınız. Ateşi kısıp, böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kızartınız. Tencereyi ateşten alıp, böbrekleri bir tahtaya koyunuz ve keskin bir bıçakla 1-1,5 cm'lik dilimler halinde kesiniz. Et suyunu tenceredeki yağa ekleyip ısıtınız ve kaynayınca ateşi kısarak, fasulyeleri ve kızarmış böbrekleri tencereye koyunuz. Yemeği 20-25 dakika, fasulyeler yumuşayıp et suyu yarı yarıya azalana kadar kaynatınız. Sonra ateşi kısıp, domates, domates salçası ve fesleğeni (istenirse) ekledikten sonra yemeği 5 dakika daha koyulaşana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Üstüne maydanozları serpip hemen servis ediniz. Not: Taze fasulyeli dana böbreğinin, yanında yeşil salata ve haşlanmış taze patatesle servis edilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.