ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Dana Böbreği Taze Fasulyeli Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003219)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:32 AM

Dana Böbreği Taze Fasulyeli Tarifi
 
Malzemeler :

3 Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
250 gr Taze Fasulye (ayıklanmış)
6 Domates (kabukları soyulup,çekirdekleri temizlenerek doğranmış)
2 Tatlı Kaşığı Domates Sa

Hazırlanışı:

Hazırlanması kolay olan taze fasulyeli dana böbreği, yanında yeşil salata ve haşlanmış taze patatesle servis edilebilir.
Bir tencerede tereyağı eritiniz. Köpükleri sönüp yağ kızdığında, böbrekleri koyup alt üst ederek 4 dakika kızartınız. Ateşi kısıp. böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kızartınız. Tencereyi ateşten alıp, böbrekleri bir tahtaya koyunuz ve keskin bir bıçakla 1-1,5 cm lik dilimler halinde kesiniz.
Şarabı tenceredeki yağa ekleyip ısıtınız ve kaynayınca ateşi kısarak, fasulyeleri ve kızarmış böbrekleri tencereye koyunuz. Yemeğİ 20-25 dakika, fasulyeler yumuşayıp şarap yarı yarıya azalana kadar kaynatınız. Sonra ateşi kısıp, domates, domates salçası ve fesleğeni (istenirse) ekledikten sonra yemeği 5 dakika daha koyulaşana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız.
Üstüne maydanozları serpip hemen servis ediniz.


Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:32 AM

Dana Böbreği Taze Fasulyeli Tarifi
 
Taze Fasulyeli Dana Böbreği Tarifi

3 dana böbreği (yağları temizlenip yıkanmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1 su bardağı et suyu
250 gr taze fasulye (ayıklanmış)
6 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek doğranmış)
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kuru fesleğen (istenirse)
1/2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Bir tencerede tereyağı eritiniz. Köpükleri sönüp yağ kızdığında, böbrekleri koyup alt üst ederek 4 dakika kızartınız. Ateşi kısıp, böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kızartınız. Tencereyi ateşten alıp, böbrekleri bir tahtaya koyunuz ve keskin bir bıçakla 1-1,5 cm'lik dilimler halinde kesiniz.
Et suyunu tenceredeki yağa ekleyip ısıtınız ve kaynayınca ateşi kısarak, fasulyeleri ve kızarmış böbrekleri tencereye koyunuz. Yemeği 20-25 dakika, fasulyeler yumuşayıp et suyu yarı yarıya azalana kadar kaynatınız. Sonra ateşi kısıp, domates, domates salçası ve fesleğeni (istenirse) ekledikten sonra yemeği 5 dakika daha koyulaşana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız.
Üstüne maydanozları serpip hemen servis ediniz.

Not: Taze fasulyeli dana böbreğinin, yanında yeşil salata ve haşlanmış taze patatesle servis edilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.