Sığır Rostosu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sığır Rostosu TarifiSığır Rostosu Tarifi Malzemeler: 1 kg sığır rostosu 5 dal maydanoz 3 dal kereviz 250 gr havuç 250 gr arpacık soğanı 1,5 çorba kaşığı margarin 3 yaprak defne 3 dal kekik Tuz Yapılışı: Et yıkanarak bir tencereye konulur Tuzlu suda harlı ateşte kaynatılarak köpüğü alınır ve ateşten alınır Maydanoz, defne ve kekik ince ince kıyılır Arpacık soğanı ikiye bölünür Kereviz ve havuçlar küçük küçük dilimlenir Daha sonra tüm bu malzemeleri baharatı ile birlikte ete ilave edilir Et iyice pişene kadar kaynatılır Daha sonra suyu süzdürülerek servis tabağına alını
|
|
|
|