ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sığır Rostosu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003196)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:36 AM

Sığır Rostosu Tarifi
 
Sığır Rostosu Tarifi

Malzemeler:
1 kg. sığır rostosu
5 dal maydanoz
3 dal kereviz
250 gr. havuç
250 gr. arpacık soğanı
1,5 çorba kaşığı margarin
3 yaprak defne
3 dal kekik
Tuz

Yapılışı:
Et yıkanarak bir tencereye konulur. Tuzlu suda harlı ateşte kaynatılarak köpüğü alınır ve ateşten alınır. Maydanoz, defne ve kekik ince ince kıyılır. Arpacık soğanı ikiye bölünür. Kereviz ve havuçlar küçük küçük dilimlenir. Daha sonra tüm bu malzemeleri baharatı ile birlikte ete ilave edilir. Et iyice pişene kadar kaynatılır. Daha sonra suyu süzdürülerek servis tabağına alını


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.