Tandır Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tandır Kebabı TarifiTandır Kebabı tarifi MALZEMELER 650 gr Kuzu Kol 1 Adet Limon 1 Adet Sogan 4 Adet Domates 4 Adet Sivribiber 4 Adet Patates Karabiber Tuz YAPILIŞ TARİFİ Kuzu kolu yikayip firin tepsisine yerlestirin Üzerine limon suyunu sikip tuz ve karabiber serpin Domates, sogan ve sivri biberleri küçük küçük dograyip kuzu kolun yanina yerlestirin Kizgin firinda 45 dakika pisirin Patatesleri yagda kizartip etin yaninda servis yapin |
Tandır Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tandır Kebabı TarifiTandır Kebabı Tarifi ( Burdur ) Malzemeler: Kuzu veya oğlak tuz pişirmek için kuyu veya fırın Hazırlanışı: Burada dikkat edilecek husus, kebap edilecek etin bir yaşını geçmemiş ve iyi beslenmiş kuzu veya oğlaktan seçilmesidir Hazırlanan kuzu veya oğlak önceden yeterince ısıtılmış olan kuyuya bir çengel vasıtasıyla asılır Kuyunun ağzı kapatılır Bir iki saat pişirilir Pişirme işleminden sonra etler parçalanarak sıcak servis yapılır Not: Bu yemek daha çok ticari olmak üzere özel günlerde yapılır Düğünlerimizde ise daha çok kavurma, taskebabı, etli kuru fasulye ve nohut yemekleri yapılmaktadır |
|