ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tandır Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003184)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:38 AM

Tandır Kebabı Tarifi
 
Tandır Kebabı tarifi

MALZEMELER
650 gr Kuzu Kol
1 Adet Limon
1 Adet Sogan
4 Adet Domates
4 Adet Sivribiber
4 Adet Patates
Karabiber
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Kuzu kolu yikayip firin tepsisine yerlestirin. Üzerine limon suyunu sikip tuz
ve karabiber serpin.
Domates, sogan ve sivri biberleri küçük küçük dograyip kuzu kolun yanina
yerlestirin. Kizgin firinda 45 dakika pisirin.
Patatesleri yagda kizartip etin yaninda servis yapin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:38 AM

Tandır Kebabı Tarifi
 
Tandır Kebabı Tarifi ( Burdur )

Malzemeler:
Kuzu veya oğlak
tuz
pişirmek için kuyu veya fırın.

Hazırlanışı:
Burada dikkat edilecek husus, kebap edilecek etin bir yaşını geçmemiş ve iyi beslenmiş kuzu veya oğlaktan seçilmesidir. Hazırlanan kuzu veya oğlak önceden yeterince ısıtılmış olan kuyuya bir çengel vasıtasıyla asılır. Kuyunun ağzı kapatılır. Bir iki saat pişirilir. Pişirme işleminden sonra etler parçalanarak sıcak servis yapılır.

Not: Bu yemek daha çok ticari olmak üzere özel günlerde yapılır. Düğünlerimizde ise daha çok kavurma, taskebabı, etli kuru fasulye ve nohut yemekleri yapılmaktadır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.