Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mazemeleri, pehli, tarifi, yapılışı

Pehli Tarifi Yapılışı Mazemeleri

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pehli Tarifi Yapılışı Mazemeleri



Pehli Malzeme:

1 kg patlıcan

3 soğan

2 diş sarımsak

Yarım kg domates

4-5 sivri biber

1 kg kemikli kuzu kaburga eti (iki kalemlik parçalara bölünmüş, dövülmemiş)

1 çay bardağı sıcak su

Tuz

Pehli Tarifi:

Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın, (patlıcanlar büyükse yarım halka şeklinde doğmayabilirsiniz) tuzlu suda 5-10 dakika bekletip suyunu süzün ve kurulayın Soğanı soyup yarım halka biçiminde ince ince doğrayın Sarımsakları kabaca doğrayın Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın Biberleri ince ince kıyın Yayvan bir tencereyi orta ısılı ateşte kızdırın Kemikli eti yerleştirerek kendi yağında arkalı önlü iyice pembeleşinceye kadar kızartın Sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan, sivri biber ve domatesleri döşeyin Tuzunu ve sıcak suyu ekleyin Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin Biraz dinlendirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.