ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Pehli Tarifi Yapılışı Mazemeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003160)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:42 AM

Pehli Tarifi Yapılışı Mazemeleri
 
Pehli Malzeme:

1 kg patlıcan

3 soğan

2 diş sarımsak

Yarım kg domates

4-5 sivri biber

1 kg kemikli kuzu kaburga eti (iki kalemlik parçalara bölünmüş, dövülmemiş)

1 çay bardağı sıcak su

Tuz

Pehli Tarifi:

Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın, (patlıcanlar büyükse yarım halka şeklinde doğmayabilirsiniz) tuzlu suda 5-10 dakika bekletip suyunu süzün ve kurulayın. Soğanı soyup yarım halka biçiminde ince ince doğrayın. Sarımsakları kabaca doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Biberleri ince ince kıyın. Yayvan bir tencereyi orta ısılı ateşte kızdırın. Kemikli eti yerleştirerek kendi yağında arkalı önlü iyice pembeleşinceye kadar kızartın. Sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan, sivri biber ve domatesleri döşeyin. Tuzunu ve sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.