![]() |
Morney Soslu Poşe Yumurta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Morney Soslu Poşe Yumurta TarifiMORNEY SOSLU POŞE YUMURTA Kaynar suya kırılarak pişirilmiş ve sertleşince delikli kepçe ile tabağa alınmış yumurtaların üstlerine morney sos dökülerek hazırlanır ![]() Morney sos: Unu margarinle kavurup süt ekleyin ve karıştırarak pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Morney Soslu Poşe Yumurta Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Morney Soslu Poşe Yumurta TarifiMorney Soslu Dil Balığı Tarifi 750 gr - 1 kg dilbalığı filetosu (kılçıkları temizlenmiş) 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı balık suyu 1 kg ıspanak 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı Morney sosu: 2+1/2 su bardağı sıcak Beşamel sos 60 gr (1/2 su badağı) rendelenmiş kaşar peyniri 60 gr (1/2 su bardağı) rendelenmiş gravyer peyniri 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Balık filetolarını orta boy bir kaba yerleştirip üstüne tuzun ve biberin yarısını serpiniz ![]() ![]() ![]() Yıkanıp temizlenmiş ama kurulanmamış ıspanakları bir tencereye yerleştirerek su eklemeden hafif ateşte 6 dakika, ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() Ispanakları, sularını bir kevgirden iyice süzüp elinizle de sıktıktan ve yeterince soğuttuktan sonra, bir tahta üstüne yerleştirerek kıyınız ![]() Aynı tencerede tereyağı hafif ateşte eritip doğranmış ıspanakları, kalan tuzu ve biberi ekleyerek iyice karıştırınız ![]() Geniş bir fırın tepsisine sıcak ıspanakları yerleştirip fırından balıkları çıkararak sıcak ıspanakların üstüne yan yana diziniz ![]() ![]() Önce ızgaranızı iyice ısıtınız ![]() ![]() Fırından tepsiyi çıkarıp üstünde alüminyum kağıdı alarak hazırladığınız morney sosu, balık filetolarının üstüne dökünüz ![]() Tepsiyi fırın ızgarasının altına sürüp 2 - 3 dakika daha pişirdikten sonra servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|